Kínai gyógynövények - Kinai citrommangólia

Kinai citrommangólia

wu-wei-zi, öt ízű bogyó: schisandra

Régi kínai gyógyfüves könyvek, megemlítik a schisandrát. Gyógyszerként nagyra értékelik, mivel sok betegségre megoldást nyújt. Főleg vese tisztító, vérzés csillapítóként javallották. A kínai gyógyfűkereskedők köhögésekre használják, valamint éjszakai izzadásra, álmatlanságra, testi kimerültségre. A schisandra olyan illóolajokat, savakat tartalmaz, amik elősegíthetik az élő szövet regenerálódását pl. alkoholizmusból adódó májproblémák esetén.

Testi és szellemi kimerültség esetén, valamint fáradtság enyhítésére kiváló. Kutatások igazolták, hogy a növényben lévő hatóanyagok a tüdőbetegségeket okozó baktériumok ellen is felveszik a harcot. Erősíti a szervezet ellenálló képességét, az immunrendszert és vég a feszültség ellen. Valószínűleg a vér-keringésre gyakorolt jótékony hatásából kifolyólag a merevedési panaszokra is jó hatással van, valamint serkentően hat a női nemi szervekre.

Kínai citrommangólia fő tulajdonságai: Testi és szellemi erőnlét növelése, fáradtság csökkentése, éles látás erősítése, vizuális koncentráció képesség növelése, hosszadalmas betegségekből történő lábadozást segíti, megerősíti az izmok erejét, harmonizál.

Vissza