Kezelési módszerek / Fülakupunktúra

A fülön található akupunktúrás pontok tűvel történő kezelését nevezzük fülakupunktúrának, más mechanikai módszerrel történő ingerlését pedig, fülakupresszúrának.

A fülakupunktúra a hagyományos kínai orvoslás része, több ezer éve sikeresen alkalmazott gyógyterápia a fülkagylón. Az eljárás lényege, hogy az adott szervhez tartozó reflex területet és akupunktúrás pontokat mechanikus úton stimuláljuk, ezáltal a hozzá tartozó szerv működésére gyógyító hatást fejtünk ki.

A fülakupunktúra, mint ingerterápia alkalmazása az ún.mikrorendszer ismeretében történik. Testünk különböző részein találhatók mikrorendszerek, ilyen pl: a talp, a tenyér, a fül és az írisz. A mikrorendszerek közös tulajdonsága, hogy az egész emberi test különböző szerveinek leképeződése megtalálható rajtuk. Ezek az úgynevezett reflexzónák.


Az akupunktúrás mikrorendszerek közül egyik legjelentősebb a fülakupunktúra, vagy más néven az aurikulomedicina.
A fülakupunktúra alkalmas érzéstelenítésre, fájdalomcsillapításra, súlyproblémák rendezésére, fogyókúra kiegészítésére, valamint szenvedélybetegek kezelésére. A fülakupunktúrás addiktológia egy tapasztalati úton kifejlesztett pontkombinációt alkalmaz, amely a fül öt pontjának, az ún. 5 NADA pontnak a kezeléséből áll.

A fülakupunktúrával hatékonyan és gyorsan látványos eredményeket tudunk elérni. A kezelés harmóniába hozza testünket, lelkünket, jobb lesz a szervezet vérkeringése, energiaáramlása.
A belső szervek hatékonyabban méregtelenítenek. Erősítjük az immunrendszert és stimuláljuk a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

A kezelés történhet:

A tartós tűkkel végzett fülakupunktúra hatékonyan, fájdalommentesen segít megszüntetni a panaszokat. A tű 1 mm illetve 1,5 mm hosszú, mely bőrszínű tapasszal van leragasztva (alig észrevehető). A behelyezett tűvel a mindennapi tevékenységek zavartalanul végezhetők, vízálló ezért lehet vele fürödni, úszni.

A mágnes golyókat vagy magvakat hasonlóan vízálló, alig észrevehető tapaszokkal helyezzük fel és ugyanolyan hatást érhetünk el, mint a tűkkel. Előnyük, hogy gyerekeknél is jól alkalmazhatóak.

A fülakupunktúra és akupresszúra fő alkalmazási területei:
Hatásai: