Kezelési módszerek / Reflexológia

A reflexológia (zónaterápia) napjainkban egy igen elterjedt alternatív terápiás eljárás. Mint a betegségek kezelésének egyik módja, a legtöbb ősi kultúrában létezett valamilyen formában. A hagyományos kínai orvoslás is több ezer éve megőrizte a reflexológia alapját képező reflex-zóna térképet, mely pontos útmutatást nyújt arról, hogy hol találhatók a különböző szerveknek megfelelő reflexpontok a talpon.

A reflexológia arra az elvre, felismerésre épül, hogy minden szervünk összeköttetésben áll a testünk egy-egy meghatározott területével, az úgynevezett reflexzónákkal. A reflexzónák ingerlése, nyomása hatással van a neki megfelelő szerv működére. Egészségünk a szervezet belső egyensúlyától, illetve annak megőrzésétől függ. Ez az egyensúly a testünk energiáinak szabad, akadálytalan áramlásának biztosításával érhető el. A reflexológia alapvető célja az energia csatornák megtisztítása, az életerő és az életenergia szabad áramlásának biztosítása, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindítása.

A reflexológia segítségével fokozható a test energiáinak szabad áramlása, ezáltal biztosítva a szervezet egyensúlyi állapotát. A zónaterápia serkenti a vérkeringést, a nyirokrendszer működését, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből. A reflexológia alkalmazása során a kezelés hatására endorfinok termelődnek, amelyek csökkentik a fájdalmat és a stressz káros hatásait. A terápia az egész szervezetre kedvező hatással van, elősegíti a relaxációt.

A talpmasszázs nem csak különleges betegségek kezelésére alkalmas, hanem a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét is fokozhatjuk segítségével. A reflexzóna masszázsnak megvan az az előnye, hogy a a kezelés eredménye hihetetlenül gyorsan jelentkezik: nagyon gyakran néhány perc alatt csillapítja, vagy akár teljesen megszünteti a fájdalmat, és a betegség egyéb tüneteit, mindezt mellékhatások nélkül.

A reflexológia, zónaterápia eredményesen alkalmazható: